התמחות בנגנים
ההתמחות כוללת טפול 1:1 ,"משיגעס ", ו"תנועה מעצימה נגינה".
טפול 1:1
החלמה מהירה היא אחת המאפיינים הבולטים ביותר בשיטת אילן לב. מגיעים אלי מקרים רבים של נגנים בכלי נגינה שונים, שאינם מסוגלים להמשיך בנגינתם בשל מכאובים עזים. במקרים קיצוניים הם מגיעים אלי לאחר המלצה מאורתופד שעליהם להפסיק מידית את נגינתם בטענה שהנזק עלול להיות בלתי הפיך. לעיתים קרובות פונים אלי בבקשה לעזרה לאחר שניסו כמעט הכול ( דרך המערכת הקונבנציונאלית והלא קונבנציונאלית) ולא קיבלו מענה.
מגיעים נגנים הסובלים מפריצות דיסק, מקריעת רצועות, מדלקות בגידים, משחיקת סחוס, מנימול באצבעות הידיים, מכאבי צוואר וגב, מכאבי שרירים ומבעיות בשלד ובמפרקים. מניסיוני, הודות לסדרת הטיפולים הנגן לא רק חוזר לנגינה אינטנסיבית ללא כאבים, אלא חש שיפור גדול ביכולתו הביצועית.
כדברי אחד ממטופלי : "קיבלתי מנוע חדש שמביא את הכוליות שלי לידי הגשמה אמיתית".
"משיגעס"
התנסות בנגינה המלווה בהנחיות מוזרות ומשוגעות המחוללות תפנית עוצמתית.
בתוך זמן קצר הנגן משתחרר מתבניות מקובעות קודמות ומגיע לקשר חדש ומרענן עם כלי הנגינה.
הנגן מתנסה במנעד רחב של תנועתיות: מתנועה מוגזמת ובלתי שגרתית המביאה אותו לנגינה במצבים מאתגרים ועד לתנועה פנימית מזערית כמעט בלתי נראית אבל מוחשית.
מניסיוני הנגן מתחיל "לדבר" עם כלי הנגינה באופן אותנטי, ובלתי צפוי, כשהוא מחובר לעצמו ולסביבתו ומקרין נוכחות עזה. כל ביצוע הינו חד פעמי, מיוחד במינו ומלא הבעה, תוך הישענות על תנועת הגוף כמקור נוסף לאינטרפרטציה מוסיקאלית.
"תנועה מעצימה נגינה"
תנועת הגוף הינה המפתח או השער לנגינה עוצמתית מלאת השראה. כאשר מאפשרים לתנועה להוביל את הפראזה המוסיקאלית או מעיזים להתנועע ללא קשר לפראזה המוסיקאלית ואף הפוך ממנה, קורה משהו מפתיע בחופש ההבעה המוסיקאלית.
מה קורה לשפת הגוף של הנגן עצמו בשעת הנגינה? עד כמה הוא בקשר עם תנועת הגוף?
כל חסימה תנועתית גורמת לחסימה בתקשורת המוסיקאלית והרגשית. תנועת גוף זורמת ה"מדברת" עם כל תא בגוף מביאה לנגינה שוטפת ללא עכבות. נגן העסוק במיומנות המוסיקאלית בלבד, מבלי ששם לב לתנועת גופו, צפוי להשתמש באותם דפוסי נגינה. הרגלים אלו גורמים לקיבעון ולא מאפשרים מציאת פתרונות לבעיות שצצות. לעומת זאת התנועה מציעה שינוי מתמיד, עוקפת את הבעיה ומפעילה אזורים חדשים במוח המעוררים תאים רדומים.
הנגן חוקר ומגלה אינסוף דרכים להתנועע עם גופו באופן שלא הכיר עד כה.
הוא רוכש כלים להבנת עקרונות התנועה כבסיס ליצירת קשר דינמי וטבעי עם גופו.
הנגן משיג חופש בתנועה ללא כל מאמצים ובכך משכלל את טכניקת הנגינה.
הנגן לומד להרחיב את גופו מבפנים כמו מגדיל את תיבת התהודה של הגוף עצמו ובכך גדלה הקרנת הצליל באופן שממלא את האולם כולו עד השורה האחרונה.
הנגן הופך את הרגלי האימון בכלי הנגינה למגרש משחקים המזמין שינוי מתמיד במפגש היומי עם הכלי.
התוצאה הינה נגינה מלאת השראה, שמחה, יצירתיות וחיוניות.
איך לא לחזור להרגלים מקבעים?
ליזום שינויים מתמידים באימון היום יומי באופן הפקת הצליל, בהתארגנות הגופנית, באופן הנשימה, ביחס אל הגוף כאל תיבת תהודה, וביחס שבין הגוף לכלי. להפיק הכול במינימום מאמץ, אך ביעילות גדולה פי כמה. להגיע בסופו של דבר לכך שהנגינה הינה רקוד משולב של הנגן והכלי.
במפגשי "משיגעס" ו-"תנועה מעצימה נגינה" הנגן מקבל כלים להתמודדות יצירתית עם הנושאים הנ"ל.